CURSURI CANOE
Cursuri și ture cu canoea pentru copii
CANOTAJ PENTRU ȘCOLI, TABERE, GRUPURI SPORTIVE, CERCETAȘI
  • cursuri profesioniste, în siguranță, distractive;
  • învățăm copiii să vâslească, cum să nu se înece;
  • bărci și echipamente de calitate;
  • instructori cu experiență.

DE CE SĂ MERGI LA UN CURS DE CANOE?

  • Te învățăm să vâslești, adică tehnica vâslitului, să ghidezi, să controlezi și să navighezi o canoe;
  • Te învățăm să “citești apa”, adică să înțelegi curenții, valurile, pragurile, apele repezi, să alegi calea corectă, să evaluezi corect riscurile pe apă, pe scurt să înțelegi râul;
  • Te învățăm cum să nu te îneci, cum să-ți salvezi prietenul, cum să înoți în siguranță în curent (este complet diferit ca înotul normal), pe scurt o grămadă de lucruri importante, care pot schimba cursul vieții tale;
  • Și în final pentru că e super distracție și relaxare afară (nu poți să rămâi într-una în fața calculatorului)

SIGURANȚA PE APĂ – PRIORITATEA NOASTRĂ
Este important ca să nu li se întâmple ceva rău copiilor voștri atunci când sunt lângă apă sau pe apă? TRIMITEȚI COPIII LA UN CURS DE CANOE! (câteva cuvinte pentru părinți și pedagogi)

La cursurile noastre nu s-a înecat nimeni și nici nu s-a lovit. Ne ocupăm de un genunchi julit, o căpușă, înțepături de țânțari și nasuri arse de soare :). Suntem mândri și vă spunem cu deplină responsabilitate că aceste cursuri cu canoea pentru copii, depășesc cu mult majoritatea cursurilor organizate în țară, de școlile gimnaziale și universități cu propriile cadre. De multe ori ne întâlnim cu părinți sau profesori a căror obiecție principală este că “se poate îneca cineva”. Este o frică tipică, care vine din necunoaștere, asemănătoare fricii, conform căreia "dacă intrați în mare, vă mănâncă rechinul!". Pentru că noi cunoaștem riscurile pe apă, știm cum să depășim sau să ne ferim de obstacole și astfel evităm accidentările, exact asta învățăm copiii! La cursurile de schi, se întâmplă des câte un accident și cu toate acestea sunt preferate și acceptate. Este doar pentru că au tradiție, iar oamenii acceptă riscul. Dacă vă pasă, ca să nu pățească copii ceva rău în apropierea apei, trimiteți-ii la un curs de canoe! Vom avea grijă de siguranța lor după cum urmează:

A. BĂRCI ȘI ECHIPAMENT DE CALITATE
Uitați de canoe vechi de fibră de sticlă, pagaie de lemn crăpate, veste de salvare din polistiren, care deși nu ajută la flotabilitate, cu atât mai mult, încurcă la înot. Ceea ce e descris mai sus este despre altceva. La cursurile de canoe pentru copii folosim exclusiv canoe gonflabile de tip YUKON, care sunt ideale pentru începători (sunt stabile, permit greșeli de navigare și sunt foarte sigure - dacă se răstoarnă, nu se umplu cu apă și slujesc ca o plută de salvare). Este un lucru firesc să oferim veste de salvare profesionale certificate, pagaie din aluminiu și plastic, butoiașe și saci impermabili pentru bagajul personal.

B. INSTRUCTORI
Instructorii noștri au experiență vastă în domeniu, operează de peste 15 ani și peste 18 râuri din România și Europa. Au abilități de salvare din ape repezi și cursuri de prim ajutor la Crucea Roșie, cursuri de caiac pe ape repezi și participă anual la concursurile de rafting naționale și mereu sunt pe podium.

C. ALEGEREA TRASEULUI
Pentru cursuri alegem cu grijă traseele pentru a reduce la minim locurile periculoase, respectiv deloc. Instructorii cunosc foarte bine traseul și studiază mereu debitul apei și prognoza meteo. În cazul unei situații hidrologice nefavorabile, ei adaptează flexibil programul cursului. Cele mai multe cursuri le organizăm cu un vehicul însoțitor care vă va transportta toate bagajele, astfel încât să navigați “ușor”. Pe lângă faptul că este mai confortabilă, această variantă este cea mai potrivită pentru antrenament, deoarece cu o barcă goală, tehnica se practică mult mai bine și nu este nevoie să se culeagă bagajele plutitoare. Șoferul nostru și lucrurile voastre uscate vă așteaptă la linia de sosire. Vehiculul este la îndemână și în cazul în care cineva trebuie să încheie călătoria mai devreme (unele răni, oboseală etc.).

Când, cum și unde? 

CURSURI CANOE
Cursuri și ture cu canoea pentru copii
CANOTAJ PENTRU ȘCOLI, TABERE, GRUPURI SPORTIVE, CERCETAȘI
  • Perioada: mai - septembrie, la cerere
  • Activitate: canoe pe ape liniștite sau ape repezi WW1
  • Dificultate: începător-turist
  • Țara: România
  • Unde: Bega Sălbatică, Timiș, Defileul Mureșului, Lunca Mureșului, Clisura Dunării;
  • Transport: Autoturism propriu / Transport Equilibrium;
  • Preț: Cere-ne o ofertă
  • Ultima zi de înscriere: cu 7 zile înainte de eveniment, în limita locurilor disponibile

Alte informații 

CURSURI CANOE
Cursuri și ture cu canoea pentru copii
CANOTAJ PENTRU ȘCOLI, TABERE, GRUPURI SPORTIVE, CERCETAȘI

 Pachetul include:

  • Activități: Curs de canoe pe ape liniștite;
  • Traineri și instructori: Trainerii și instructorii sunt din echipa Equilibrium, au experiență de peste 15 ani, se dau pe cel puți 18 râuri, în 5 țări, vicecampioni la campionatul național de rafting. Ei vor asisita la buna desfăşurare a activităţilor;
  • Instructaj: În urma instructajului vei prinde încredere învățând tehnici de navigare pe apă, tehnici de vâslit și cum să acționezi în cele mai întâlnite situații. Astfel te vei simți în siguranță și îți va crește gradul de confort. În această curs cu canoea nu este nevoie de experiență anterioară. Pentru tinerii cu vârsta mai mică de 14 ani și copii avem cursuri speciale pentru ei.
  • Echipamente specifice:
    - Bărci gonflabile de tip canoe - model YUKON, de cea mai înaltă calitate de la RobFin, producătorul bărcilor folosite la campionatele mondiale de rafting. 
    - Echipamente individuale profesionale de calitate care ne protejează de elementele naturii, nu vom mai simți nici frig, nici apa rece, echipamentul ne ajută să plutim și să ne simțim în siguranță: pagaie, vestă de salvare, sac impermeabil și butoi impermeabil pentru aparatura electronică
  • Activități suplimentare: La cerere putem oferi și alte sporturi și divertisment. Acest serviciu este oferit gratuit, plătiți doar pentru discurile pierdute :): DISC GOLF, ULTIMATE FRISBEE, ADVENTURE TREE GAMES, altele…
  • Foto/video: După tură vei primi un montaj foto/video cu cele mai frumoase momente din timpul explorării.

Pachetul NU include:

  • Transport: Poți alege să vii cu mașina ta sau contracost cu echipa Equilibrium în limita locurilor disponibile, cu plecare și sosire la Timișoara. Putem prelua participanți și de pe traseu.
  • Masa: Micul dejun - în principal din traistă. În unele tabere există bufete unde vă pot pregăti cremvuști, sandvișuri etc.
    Prânz - încercăm să ajustăm traseul și programul, astfel încât să puteți merge la un restaurant, dar nu este întotdeauna posibil. Apoi, trebuie să aveți un sandviș, nuci, fructe.
    Cină - în restaurantele locale din apropierea taberelor sau din propria aprovizionare
  • Cazare: În tabere și tabere cu barca. Este cel mai ușor pentru cursuri de două zile, unde este doar o noapte și acolo am ales cele mai bine echipate tabere. Copii dorm în propriile corturi și saci de dormit. Uneori există pensiuni sau cabane. Dacă este necesar, putem închiria și corturi și saci de dormit pentru aproximativ 10 persoane.
  • Echipamente pentru tabăra de corturi: În ceea ce priveste echipamentul, acolo sunt cele mai multe bătăi de cap și pe deasupra și costă și nu știi ce să iei, de unde să iei, unde să le depozitezi, să le usuci, să le întreții etc. Într-o tură cu cortul, ai o mulțime de bagaje de luat in plus față de o tură de o zi, iar noi am luat decizia să simplificăm tot acest proces și să nu mai ai bătăi de cap legat de acest subiect. Așa că în turele noastre cu cortul vei avea acces la tot echipamentul individual si colectiv pentru dormit, gătit și trăit: cort, sac de dormit, izolir, frontală, oală, tigaie, cană, farfurie, tacâmuri, cuțit, tocător, față de masă, scaun, masă, arzător, butelie, boxă bluetooth portabila pentru muzică, powerbank ca să-ți încarci telefonul, prelată, ceaun, grătar, țepușe, ș.a.m.d Așa ca nu-ți rămâne decât să-ți iei bagajul tău personal și de restul avem grijă noi!

Echipament necesar:

  • îmbrăcăminte în funcție de sezon, cu protecție la frig, umezeală, vânt, ploaie, soare;
  • încălțăminte lejeră ce se va uda (noi preferăm desculți, dar sunt ok și șlapii, sandalele sau încălțămintea de apă)
  • îmbrăcăminte și încălțăminte de schimb - in cazul in care se udă cele din tura cu canoea;
  • prosop
  • ochelari de soare, șapcă, protecție solară, protecție insecte;
  • gustări, apă;

Program:

Obs: Scopul nostru este ca tu să te simți bine și în siguranță. În consecință programul îl vom adapta în funcție vreme, dar și a nevoilor și a cererilor din partea participanților.

 

TRASEE LA ALEGERE

  • BEGA SĂLBATICĂ
    Lasă-te surprins de frumuseţea ascunsă! 
    Umbra sălciilor bătrâne ne protejează de soare, pescăruşul albastru ne încântă cu nuanţele lui tropicale, iar irişii dau culoare malurilor. Apa ne cheamă la o baie răcoroasă, iar nisipul fin ne masează tălpile. Lasă-te surprins de turele noastre cu barca pe Bega SǍLBATICǍ! Clipe în care simţi că trăieşti! 
    - 2 ZILE: Recaș - Remetea Mare - Timișoara, 23km
    - 3 ZILE: Topolovățul Mic - Recaș - Remetea Mare - Timișoara, 33km

  • TIMIȘ
    - 2 ZILE: Hitiaș- Albina - Giroc 
    - 3 ZILE: Hitiaș- Albina - Giroc - Șag

  • DEFILEUL MUREȘULUI
    Cel mai mare afluent al râului Tisa, al doilea râu ca lungime al României! 
    În defileu, Mureşul este tăcut şi lin. Pădurile coboară la mal împreună cu căprioarele. Păsările zboară din salcie în salcie stârnind ecouri şi umbre plutitoare. Și când totul a ajuns la lărgimea maximă, în mijloc, apare o insulă, ca o provocare pentru cei ce doresc să-şi pună cortul şi să fixeze în memoria aparatului de fotografiat, intimitatea acestui “fluviu” minunat. 
    - 2 sau 3 ZILE: Săvârșin - Lipova partea 1, 35 km
    - 2 sau 3 ZILE: Săvârșin - Lipova partea 2, 30 km

  • LUNCA MUREȘULUI:
    - 2 ZILE: Arad - Pecica, 27km
    - 2 ZILE: Pecica - Periam 25km

  • CLISURA DUNĂRII
    - 2 ZILE: Cazanele Mari - Cazanele Mici
    - 3 ZILE: Cazanele Mari - Cazanele Mici - Golful Mraconia

  • CHEILE NEREI
    Peisaje de neuitat, poteci săpate în stâncă şi pereţi înalţi de 200 m! 
    Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa este situat la limita sud-vestică a ţării, în sudul Munţilor Aninei şi la nordul Munţilor Locvei, în judeţul Caraş-Severin. NERA, pe o distanţă de circa 22 km, de la Şopotul Nou la Sasca, străbate un defileu îngust, spectaculos şi sălbatic, cu pereţi înalţi de până la 200 de metri.
    Apa Nerei şi a afluenţilor săi a săpat şi a format în rocă lacuri, canioane, peşteri şi cascade impresionante.
    - 2 ZILE: Șopotul Nou - Podul Bei
    - 3 ZILE: Șopotul Nou - Sasca Română

Nu mai sta pe gânduri! Înscrie-te chiar acum la evenimentul Equilibrum!

Completează formularul de mai jos:

www.equilibrium.com.ro foloseşte COOKIES pentru a putea să îți optimizeze și îmbunătățească experiența pe site. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii